Sri Lanka

Inbördeskriget som pågick i Sri Lanka från 1983 till 2009 har satt djupa spår i landet, inte minst i form av djup fattigdom och alkoholism. Många barn har blivit föräldralösa och offer för barnsexhandel. I Sri Lanka utnyttjas pojkar i större omfattning än i andra länder.

I Sri Lanka driver vi nedanstående projekt tillsammans med vår lokala partner Fridsro.

Barnhem

Vi samarbetar med den lokala organisationen Fridsro, som kämpat för barns rättigheter i Sri Lanka i över 45 år. Vi driver olika projekt tillsammans, bland annat barnhem för pojkar och flickor som utsatts för sexuella övergrepp. Fridsro har de sociala myndigheternas fulla förtroende och barnen har i de flesta fall placerats på hemmen efter domstolsbeslut.

Vi strävar efter att ge ett 60-tal barn som bor på hemmen trygghet, kärlek, värme och omtanke. Vi tillhandahåller skolgång och specialanpassad utbildning. Vi ger även professionell hjälp till barnen för att de ska kunna bearbeta sina traumatiska upplevelser.

Dagcenter

Under 2018 har vi etablerat två nya dagcenter i provinsen Nuwara Eliya. Provinsen har den högsta andelen sexuella övergrepp per capita i Sri Lanka.

Dagcentren fungerar som en säkerhetshubb för flickor och pojkar som utsatts för sexuella övergrepp och som lever i riskzonen på den fattiga landsbygden. Varje dagcenter förser ett 100-tal barn med mat, specialanpassad utbildning, rådgivning, själavård och rättshjälp. Dagcentren drivs i en samhällsutvecklande anda i nära samråd med polis, sjukvård och barnskyddsnämnden på Sri Lanka.

Love and Hope-fadder

Som fadder blir du en del av Love and Hope-familjen. Tillsammans förändrar vi framtiden och skriver ny historia för utsatta flickor och pojkar i Sydostasien. Barnen som i många fall tillhör olika minoritetsgrupper, är föraktade av samhället, och anses i vissa fall ha ett värde som är lägre än ett djur. Som fadder är du med och ser till så att barn får kärlek och hopp. Du ger dem möjlighet att skapa sig en ljusare framtid.

Bli Love and Hope-fadder