På besök i badibyar

Vi befinner oss just nu i Nepal där vi har mycket bra dagar tillsammans med samarbetspartners, medarbetare och underbara barn och ungdomar. Vi har långa samtal med flickor och med ledarna, för att se hur alla mår och för att tillsammans föra arbetet framåt. Många av dessa flickor befinner sig i riskzonen att hamna i trafficking.

Något som verkligen talat till mig under denna första del av resan är Guds gränslösa kärlek. En kärlek som kan ge alla människor ett nytt hopp. När vi för en vecka sedan kom till en park i västra Nepal, möttes vi av glada och förväntansfulla barn. Det var så underbart att få se alla igen. Vissa av dem hade vi inte träffat på över två år. Flera av barnens mammor var också där tillsammans med ledare från byarna.

När vi besökte en av badibyarna, som ligger precis vid flodbanken, möttes vi av stor värme. Både från luften men framförallt från människorna. Här är vi med och sponsrar barnens boende, skolgång samt lärare i byns skola. Känner en sådan tacksamhet att få träffa ledare från byn och några av flickornas föräldrar. För dessa barn är det nu säkert att bo hemma, vilket det inte var för ett par år sedan. Inom kort kommer ett nytt projekt att påbörjas här. Tack vare Skövde Pingst ska en vattenledning dras till byn, vilket gör det möjligt att få tillgång till rent vatten.

Vid ett av besöken i en annan badiby fick vi träffa en kvinna tillsammans med flera av sina barnbarn. Denna kvinna tjänar pengar på att några av dem säljer sina kroppar i och runt deras by, samt att fyra tonårsflickor arbetar på indiska bordeller. Deras mormor/farmor är alltså en bordellmamma. Vi har nu från byn fått en förfrågan om att hjälpa dessa 15 minderåriga flickor. I vissa av badibyarna har det blivit bättre, men tyvärr inte i alla. I den här byn finns fortfarande traditionen kvar, om vad som är flickors uppgift och att deras inkomst kommer från att sälja sex. Att se dessa små flickor och unga tjejer och samtidigt veta hur deras framtidsutsikter ser ut gör så ont.

Vi står nu i ett läge där vi behöver nya faddrar. Faddrar för att kunna fortsätta hjälpa dem vi redan hjälper men även för att kunna sträcka ut en hand att hjälpa fler. Behoven är enorma vart vi än vänder oss. Att ibland behöva säga nej kan kännas som om hjärtat går i bitar, när man ser nöden och hopplösheten. Min bön och önskan är att du ska känna att du vill vara med och hjälpa. Ditt stöd kan vara med och förvandla livet för en flicka som kanske annars måste sälja sin kropp. Bli fadder på www.loveandhope.org/fadder

Tänk vad vi kan göra tillsammans! Tillsammans kan vi ge barn och kvinnor ett värdigt liv!

Ing-Marie Alfvén

Dessa tjejer har Love and Hope sponsrat i många år. Att få se dem växa upp och bli de ledare de är idag, är fantastiskt. De är fulla av glädje och energi och hjälper gärna till med allt som behövs.

picknick med ca 200 barn och kvinnor.

Här kommer en hälsning från två av tjejerna i Nepal. De läser till sjuksköterskor och har två år kvar. De hälsar ett stort tack till alla som är med och stödjer.