Indien

Drygt 20 procent av Indiens befolkning lever i extrem fattigdom och försöker överleva på mindre än två dollar per dag. Fattigdom är en av de största orsakerna till sexhandeln med minderåriga i Indien. Människohandlare arbetar aktivt i fattiga områden, där de köper barn från föräldrar som inte kan försörja dem och sedan säljer dem till bordeller eller in i barnarbete.

Love and Hopes verksamhet i Indien är för närvarande koncentrerad till Västbengalen, det område i landet där sexhandeln med minderåriga enligt National Crime Records Bureau är som mest omfattande. År 2014 var det nästan 15 000 barn i Västbengalen som anmäldes som saknade av sina anhöriga.

I Västbengalen driver vi nedanstående projekt tillsammans med lokala partners.

Grundskolor

Vi stödjer en skola för 400 barn som kommer från Dooarsområdet med omnejd, där många barn är i riskzonen för att hamna i sexhandel. Hallickar reser runt i området och erbjuder föräldrar pengar eller falska löften om jobb för deras barn för att tvinga in dem i slaveri.

I samarbete med en lokal partner driver vi ”Love and Hope English School”, där 55 flickor och pojkar som har växt upp i eller har någon form av kontakt med bordellområdet får undervisning. Barnen hämtas varje skoldag med buss från bordellområdet till skolan. Flera gånger varje månad fyller vi även barnens ryggsäckar med enkla förnödenheter som de sedan tar med sig hem till sina föräldrar.

I samtliga skolor som Love and Hope stödjer får barnen grundskoleutbildning och ett mål näringsriktig mat varje dag.

Flickhem och pojkhem

Vi stödjer ett hem för 10 flickor i åldrarna 7-13 år som alla växt upp i eller har någon form av kontakt med ett bordellområde. Här tas man ut från bordellens onda cirkel att tvingas följa sin mammas fotspår och bli prostituerad. Man får istället en framtid och en möjlighet att nå sina drömmar i livet. Flickorna på hemmet går också på “Love and Hope English School”.

Vi stödjer ett hem för 14 pojkar i åldrarna 6-13 år som alla växt upp i eller har någon form av kontakt med ett bordellområde. De pojkar som bor på dessa områden upplever ofta att deras enda försörjningsmöjlighet är att bli hallickar. Genom att ge pojkarna ett nytt hem vill vi hjälpa dem att bryta sig loss från bordellområdena och ge dem chansen att välja en helt annan väg i livet. Pojkarna på hemmet går också på ”Love and Hope English School”.

Vi stödjer också ett hem för 15 flickor i åldrarna 6-13 år. Flickorna har varierande uppväxt och livsöde. Några är föräldralösa, andra har växt upp i svår fattigdom. I samarbete med en lokal organisation ger Love and Hope flickorna uppehälle och ordnar med deras skolgång.

Dagcenter

Vid två olika bordellområden är Love and Hope med och driver dagcenters. Vi hyr två lokaler alldeles vid bordellområdena där barn som lever vid områdena ska få en fristad. Här ska man kunna släppa det som sker i området och känna en frihet. En gång i veckan samlas barnen för att sjunga och leka. Här får de uppmuntring och kärlek och även något lite enkelt att äta. Dagcentrena kommer även att möjliggöra att hjälpa fler barn och förhoppningsvis en del kvinnor också.

Tillsammans med vår lokala samarbetspartner är vi även med och hjälper 20 kvinnor med HIV varje månad.

Räddningsaktioner

Vi samarbetar med Maiti India som arbetar med att rädda minderåriga flickor som tvingats in i sexhandeln. Organisationen arbetar även med juridiskt stöd till flickorna och följer upp med rättsliga åtgärder mot hallickar och bordellägare. Tillsammans med Maiti India driver vi även ett transithem för flickor och kvinnor som fritagits vid räddningsaktioner i Delhi. Arbetet riktar sig främst mot nepalesiska flickor och kvinnor som på ett eller annat sätt tvingats in i sexhandeln.

Love and Hope-fadder

Som fadder blir du en del av Love and Hope-familjen. Tillsammans förändrar vi framtiden och skriver ny historia för utsatta flickor och pojkar i Sydostasien. Barnen som i många fall tillhör olika minoritetsgrupper, är föraktade av samhället, och anses i vissa fall ha ett värde som är lägre än ett djur. Som fadder är du med och ser till så att barn får kärlek och hopp. Du ger dem möjlighet att skapa sig en ljusare framtid.

Bli Love and Hope-fadder