Indien

Indien är ett land där utvecklingen går i rasande fart. På bara 70 år har landet med över 1.3 miljarder invånare förvandlats till en ekonomisk gigant på världskartan. Bara på 2000-talet har ekonomin ökat 6 gånger i storlek och på bara ett årtionde har man lyckats få ut 270 miljoner människor ut ur fattigdom. Varje minut lyfts 12 indiska medborgare ut ur fattigdomen. Numera har också varenda by tillgång till elektricitet och omkring 600 miljoner människor har tillgång till internet. Det finns mycket gott som sker men samtidigt är frågan om barnsexhandel, sexslaveri och bordellområden väldigt långt nere på agendan. Det kan tyckas märkligt då det inte finns något land i världen som är i närheten av att ha så mycket slavar som Indien. Globe Slave Index menar att det rör sig om nästan 8 miljoner slavar och andra siffror visar att det är över 1 miljon barn som utnyttjas i sexhandeln. Ännu märkligare kan det tyckas vara då den indiska lagen egentligen förbjuder bordellområden och att barns kroppar ska säljas. Men man ser igenom fingrarna, man tillåter hallickarna att få fortsätta bedriva sin verksamhet genom att hitta, lura och sedan sälja kvinnor och barn till alla de kunder som varje år förnedrar dessa utsatta offer.

Arbetet i Indien

Flickhem och pojkhem

Love and Hope driver ett flickhem och ett pojkhem i Indien. Totalt bor det 21 barn på barnhemmen och många av barnens mammor är prostituerade och lever på bordeller.

Love and Hope English school

Love and Hope driver även en skola för 49 barn. De allra flesta barnen som går på skolan kommer från ett bordellområde och vi hjälper även deras mammor regelbundet genom att distribuera ut förnödenheter.

Bordellområden

Vi arbetar i tre bordellområden, i ett av dessa arbetar vi med sjukvård till de prostituerade kvinnorna. Vi hjälper även 26 kvinnor med HIV och på alla områdena anordnar vi regelbundet samlingar för barnen.

Maiti India – Fritagningar

Vi supportrar Maiti India som räddar många utsatta barn och kvinnor ut ur sexslaveriet. De arbetar med polis och myndigheter för att hitta minderåriga och frita dessa från bordeller.

Räddningsaktioner och barnhem

Under 2019 har vår samarbetsorganisation Maiti India lyckats rädda många utsatta kvinnor och barn. En av alla som har räddats var en 19 årig tjej. Hon togs från Nepal till ett bordellområde i Indien där hon hölls fången. I början på april räddades hon efter att ha varit slav i 18 månader. På Love and Hopes barnhem finns barn vars mammor är prostituerade. Vi har lyckats ta barnen ifrån bordellområden för att skydda dem att hamna där deras mammor är. Samtidigt håller vi kontakt med mammorna och de är så tacksamma att vi hjälper dem att ta hand om deras barn.

Kö till skolan

Love and Hope English School har fått ett väldigt gott rykte. Här får barn som lever på ett bordellområde chans att lyckas i livet. Sociala och kulturella faktorer gör att många i samhället ser ner på dessa barn. Men när samhället föraktar dessa barn försöker vi göra det direkt motsatta. Vi vill ge dem alla potentiella försättningar för att deras drömmar ska slå in. Vi vill lyfta dem, uppmuntra dem och visa dem deras höga värde. Vi tror att utbildningen är en väg ut ur fattigdom, men även en väg ut ur sexslaveriets onda cirkel. Samtidigt vill många fler mammor ge sina barn till oss. De vill att deras barn ska få en utbildning som dels kan rädda barnet, men kanske även en dag dem själva. Det har gjort att kön till skolan är lång. Det går idag 49 barn på Love and Hope English School men vi hoppas i framtiden att kunna hjälpa ännu fler barn att få utbildning.

HIV

I bordellområdena sprids sjukdomen HIV. Om en prostituerad kvinna smittas och en kund begär att få köpa ett oskyddat sex är det svårt för kvinnan att säga nej. Gör hon det, då kan kunden förstå att hon har HIV och sprider sig det ryktet så kommer inte kvinnan få några kunder. Och får inte kvinnan några kunder så får hon ingen inkomst vilket i sin tur leder till att hon kan få svårt att överleva. Det varierade lite, men under året kunde vi hjälpa mellan 25–30 kvinnor som har HIV. Vi hjälpte dem månadsvis genom att köpa in mat och andra förnödenheter till dem. Två kvinnor lämnade oss tragiskt. Den ena i början på året, den andra i slutet av året. Den sistnämnda hette Shanti, hon var en nepalesisk kvinna i 30 års åldern. För drygt två år sedan fick vi möjlighet att börja hjälpa henne men under en fredag i november 2018 orkade inte kroppen mer och sjukdomen tog till slut hennes liv.

Framtiden

Vi går nu in i ett 2020 där fler bordellområden frågat om Love and Hope kan komma och hjälpa. Vi har genom tillit och förtroende fått så många ingångar att arbeta emot den här mörka industrin. Kölistan är lång till skolan, till barnhem och vi har fler möjligheter att hjälpa kvinnor med HIV. Fler bordellområden står öppna, och vi har fått möjlighet att starta ett träningscenter mitt i ett bordellområde. Vi kommer inte ha möjlighet att gå igenom alla de här dörrarna under 2020, troligen inte heller under 2021. Men dörrarna finns där. Möjligheterna finns där. Vi tror på små steg, en tanke om en långsiktighet som gör att vi inte rusar in i något vi inte kan hantera. Både finansiellt och strukturellt. Vi hoppas kunna göra nya saker i Indien i framtiden. Vi hoppas kunna hjälpa fler utsatta människor. Men det behövs vishet och långsiktighet. Vi vill lägga en grund för ett arbete som ska hållas vid liv och som ska rädda så många fler utsatta kvinnor och barn i framtiden.

Love and Hope-fadder

Som fadder blir du en del av Love and Hope-familjen. Tillsammans förändrar vi framtiden och skriver ny historia för utsatta flickor och pojkar i Sydostasien. Barnen som i många fall tillhör olika minoritetsgrupper, är föraktade av samhället, och anses i vissa fall ha ett värde som är lägre än ett djur. Som fadder är du med och ser till så att barn får kärlek och hopp. Du ger dem möjlighet att skapa sig en ljusare framtid.

Bli Love and Hope-fadder