Framtidstro

För drygt ett år sedan öppnade vi ett flickhem i Indien. Flickorna som bor där kommer från ett bordellområde och deras mammor är prostituerade. På bilden ser ni en flicka som bor på barnhemmet, hon var en av de första flickor jag såg inne i området. Hon satt vid vägkanten, hade rufsigt hår och tittade på oss där vi gick. Blyg och endast fem år gammal och som av allt att döma skulle tvingas följa i sin mammas fotspår.

Hon är idag räddad och kommer att gå en ljus framtid till mötes. Men när jag gick igenom hennes mammas uppgifter fastnade jag vid en sak. Det var hur mycket hon får betalt för att sälja sin kropp. Jag räknade ut att efter varje övergrepp får hon bara behålla någon krona. Hennes dagslön är omkring 5 kronor. Den inkomsten täcker bara de mest basala och akuta behoven. Ibland frågar jag mig själv om man ska säga prostituerad eller sexslav? Ju närmare man kommer den här tragiska industrin, desto närmare kommer man det sistnämnda. Idag arbetar vi vid tre bordellområden i Indien. Under julen fick vi möjlighet att hjälpa 650 kvinnor som mer eller mindre är fast i detta mörker. Även 800 barn fick uppleva en dag då julfriden flyttade in. En liten flicka, kanske 4-5 år kom fram till oss och med tårar i ögonen sa hon: Snälla, lämna oss aldrig. Överge oss inte. Var hela tiden med oss.

Det var väldigt berörande och någonstans sätter det ord på vad som sker just nu. En svag vind av framtidstro har börjat leta sig in och små gnistor av hopp har börjat tändas.

Vi tror, ber och hoppas att 2019 kommer att bli ett år där många liv räddas. Vi ser en ljus framtid där utsatta kvinnor och barn kommer bli hjälpta. En framtid där mörker försvinner och ljus letar sig in.

Vi vill med hela vårt team från Indien tacka för allt vad du gör och samtidigt önska dig ett gott nytt år och en god fortsättning.

Jonatan Alfvén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.