Freedom – en låt för alla i slaveri

När jag för första gången hörde om all den människohandel som pågår i världen grep det tag i mig på ett sätt som är svårt att beskriva.

Jag läste böcker, såg filmer och dokumentärer om människor som fallit offer för den grymhet som finns i världen. Att oskyldiga människor säljs som sexslavar, utnyttjas, torteras och sedan slängs bort som skräp för andra människors skull, inte bara utomlands men också i Sverige, är för mig helt ofattbart.
Utifrån allt jag tog in, såg och hörde kring detta började en process i mitt hjärta. Under processen bearbetade jag mina känslor och den nöd jag kände inombords för mina medmänniskor. Deras rop på hjälp ekade i mitt huvud, om friheten som vi har men inte de. Hur kan det vara så orättvist? Hur kan jag ha det så bra men inte de? En sång föddes i mitt hjärta: Freedom.

Organisationen LoveNepal är verkligen ett ljus som lyser i mörkret. Ett Hopp för människor som hamnat på livets mörka sida och en röst för dem som inte har någon röst. Här har vi verkligen en konkret organisation vi kan stötta, som gör skillnad och räddar människorna vi läser om på internet.  Alla kan inte göra det LoveNepal gör, alla kan inte åka dit och på plats rädda flickorna ur bordellerna. Men alla kan göra något för att hjälpa och förändra. Alla kan höja sin röst där de befinner sig för rättvisa och medmänsklighet, visa kärlek för sin nästa och agera när ondskan börjar ta plats.  Vi kan stämma in i den röst som LoveNepal använder världen runt och hjälpa till att uppmärksamma och väcka folk till en förändring.

Därför skrevs denna låt, för att tillsammans med andra vara en röst för dem som inte har någon röst.

/Cornelia Sander