Jul i Sydasien

Nu är det inte många dagar kvar till jul. Budskapet om hur Jesus föddes till denna jord är Guds största kärlekshandling. Gud som är kärlek, tröst, hopp och ljus i mörkret. Det är denna kärlek vi vill ge till våra medmänniskor. Vi på Love and Hope har ett mål som vi försöker att satsa all vår energi och kraft på, att vara en röst för dem som inte har någon, för att kunna hjälpa så många som möjligt att få ett värdigt liv. I detta uppdrag behöver vi vara många som står sida vid sida.

I år har vi förmånen att få dela ut julgåvor, mat, hygienartiklar och filtar mitt inne i tre bordellområden i Indien. Att få tända ett ljus i dessa områden skulle jag önska att alla fick uppleva. Mammorna, som har barn på Love and Hope English School, berättar tacksamt hur deras barn blivit förändrade och hur de stolt tar på sig skoluniformerna varje morgon. Dessa mammor, som själva arbetar på bordellen, känner en sådan stolthet över hur deras barns kunskap ökar för varje dag och barnen slipper nu möta samma öde som sina mammor. Allt detta underbara som sker görs möjligt tack vare dig som läser detta.

En av pojkarna som bor på pojkhemmet i Indien, kastade sig runt halsen på mig för en tid sedan och ropade i mitt öra: Tack att ni hjälper mig! Sedan berättade han om sina drömmar med ett väldigt engagemang. Vi vill verkligen att du som givare ska få känna att det är tack vare dina gåvor och böner som vi tillsammans är med och hjälper. Den här månaden är det mer utgifter än vanligt på grund av att det är så mycket förnödenheter och julklappar som ska delas ut till barnen och kvinnorna. Om du vill stå med extra denna månad skulle det betyda mycket för alla dem som får denna hjälp. Vi är också i stort behov av nya faddrar. Kanske ett fadderskap kunde vara en bra julklapp? I så fall kan du mejla oss eller anmäla dig här.
Nöden är så stor och din hjälp är ovärderlig!

Vi vill som avslutning säga ett stort tack för din delaktighet i arbetet till dem som är i nöd. Från hela våra hjärtan önskar vi dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

All kärlek
MIKAEL OCH ING-MARIE

Utöver julsatsningen i Indien så kommer det även göras julinsatser i Nepal, Sri Lanka och Bangladesh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.