Love and Hope English School firade två år i maj

I år bjöds elevernas föräldrar till firandet på skolan, så att de skulle få se förvandlingen hos barnen. Efter flera dagars förberedelser och övningar, kom slutligen dagen. Värden för programmet var en flicka på skolan, Alka. Två av lärarna stod och välkomnade föräldrarna och visade dem deras platser. De fick även något att dricka och tilltugg av personalen.

Efter att alla gäster och föräldrar kommit startade programmet klockan 10:00. Alka klev upp på scenen och presenterade några elever som startade programmet med en öppningsdans. Personalen på plats var så överraskade och stolta när de såg barn från alla klasser uppträda. ”It was a jaw dropping performance”, som de berättade senare. Det dansades och sjöngs för glatta livet.
Sedan höll Bikash, ansvarig för arbetet i Indien, ett mycket upplyftande och uppmuntrande tal till alla, speciellt till all personal som arbetat så hårt. Inte bara inför denna dag, utan för alla deras regelbundna insatser.

Alla var glada, speciellt föräldrarna. ”Vi kunde se verklig lycka i deras ögon, när de såg hur vänligt deras söner och döttrar uppförde sig och hur fint de utförde sina uppträdanden”, säger Bikash.

Det gavs även tillfälle för föräldrarna att få säga några ord. Två mammor steg upp på scenen, en var Alkas mamma. De berättade med tårar i ögonen om sin lycka över att se sina barn så förändrade och disciplinerade. De sa att de kände en obegränsad glädje.

Som avslutning bjöds det på mat och tårta. Alla uttryckte en stor glädje över ­arrangemanget och skolans personal sa att ”det blev mer spännande, känslo­mässigt, inspirerande och glädjefyllt än vad vi kunde föreställa oss.”