Love and Hope satsar på Sverige

Love and Hope har nu bestämt sig för att utöka verksamheten och börja hjälpa kvinnor och barn i Sverige som blivit utsatta för sexualbrott. Tack för att vi tillsammans kan göra detta och ge sårade människor ett nytt hopp i Sverige idag.

Efter ett par år av samtal och förberedelser börjar vi nu även att på olika sätt hjälpa människor i Sverige, som blivit offer för våldtäkter och övergrepp. Den första familjen som vi precis kunnat hjälpa genom en insamling på sociala medier, har det skrivits mycket om i tidningar och media. Två små pojkar som under ett års tid blivit våldtagna av sin egen mamma och hennes dåvarande pojkvän. Den ene pojken var då bara 14 månader gammal. Mamman och mannen har blivit dömda och sitter nu i fängelse.

Detta var mycket svårt för pappan till pojkarna, som fått ta tag i mycket svåra situationer efter allt vad hans söner fått gå igenom. Vi kände att vi ville vara med och hjälpa och gjorde då en insamling för att avhjälpa en pressad ekonomisk situation, och på detta sätt ge dem kärlek och stöd. Vilket gensvar det blev, nästan 90 000 kronor kom in på det upprop vi gjorde till familjen. Vår medarbetare Jonatan fick ett mycket berörande möte med pappan och pojkarna, när han överlämnade presentkorten till mat, kläder, leksaker och även ett resepresentkort till varmare breddgrader. Pappan blev verkligen så berörd över att det fanns så många som brydde sig om dem. Tacksamheten och glädjen var stor i familjen.

Det är därför vi är här på denna jord, för att hjälpa dem vi kan och ge människor hopp. Nu går vi in i årets mest generösa månad, julmånaden. Detta är också månaden då vi på Love and Hope vill att alla de vi hjälper i Nepal och Indien ska få uppleva en juluppmuntran i form av julklappar och lite extra hjälp, speciellt i de bordellområden där vi arbetar. Vår önskan är att denna julgåva kommer bli till hjälp och uppmuntran för många utsatta kvinnor och barn.

Världen Idag skrev om detta