Snälla, lämna oss aldrig

En liten flicka kommer fram till oss. Hon är kanske 7-8 år och klädd i en gul klänning. Hon har klätt upp sig, satt upp håret i en tofs och fått lite smink vid ögonen. Det här är nämligen en stor dag, det är den dagen då Love and Hope kommer och ska fira jul. Det är då man får möjlighet att visa sin mamma vad man lärt sig under året. Det är då man får dansa, sjunga och vid slutet av dagen komma fram till scenen och få en present som en människa från andra sidan jorden varit med och gett.

Den här lilla flickan försöker varje vecka vara med vid samlingarna som vi har i bordellområdet. Det är en fristad för henne, långt borta från det påtagliga mörker som finns här. Och nu står hon vid scenen, julprogrammet är slut och hon har just fått sin julklapp. Hon är så berörd, och med tårar i sina ögon säger hon: ”Snälla lämna oss aldrig. Överge oss inte. Var hela tiden med oss”.

För mig symboliserar dessa oskyldiga ord den enorma nöd som råder här. I det här området handlar precis allt om sexhandel och slaveri. Flickor som föds här tvingas ofta följa i sina mammors fotspår. De vet vad som väntar när kroppen är mogen eller fattigdomen är för stor. Mammorna tjänar knappt någonting och kan inte ge barnen en trygg framtid. Samtidigt föraktar samhället dem och detta leder till att många flickor som föds på bordellen även en dag dör på bordellen.

Ditt månatliga givande räddar verkligen liv. Glöm aldrig det! De här barnen hade aldrig fått någon hjälp om du inte hade stått med och gjort det möjligt. Nu närmar sig december med nya julprogram. Skulle du ha möjlighet denna månad att även ge en julklapp till ett av dessa utsatta barn? Vi hoppas kunna hjälpa omkring 1000 barn i Indien och Nepal med en julklapp för runt 50 kronor. Vi hoppas även kunna sprida hopp genom att hjälpa hundratals prostituerade kvinnor med en julgåva för omkring 150 kronor.

Det skulle betyda så mycket om du hade möjlighet att stå med oss lite extra denna månad.

Tack för din gåva, din kärlek och för ditt stora varma hjärta.

Jonatan Alfvén