”Oavsett vilket så är det först tillsammans vi är med och gör skillnad för andra människor! Låt oss följa Martin Luther Kings ord om att aldrig bli tysta människor.”

VI BEHÖVER VARANDRA

Martin Luther King sade vi ett tillfälle: ”Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad.” Ett citat vi ofta använder när vi är ute och föreläser, med utmaningen att agera och inte vara tyst.

Ett av vår tids största problem heter slaveri. I vårt arbete möter vi både fantastiska och tuffa rapporter. Ena dagen handlar det om lyckade räddningsaktioner eller nya barn som kommit till ett tryggt hem medan andra dagen handlar om ett misslyckat räddningsförsök.

När detta skrivs har vi precis fått meddelandet om en flickas räddning. En 19-åring som blivit förd från Nepal till en bordell i Indien, där hon suttit fast i 18 månader. Månader fyllda av smärta och skräck. Men nu är hon fri.

För några år sedan var gensvaret i Sverige enormt och vi fick möjlighet att bredda arbetet till flera nya länder. Idag har vi ett stort arbete. Samtidigt har vi inte samma intäkter som tidigare. Detta medför att vi behöver sy om kostymen för att klara av våra projekt långsiktigt.

Vi står i ett läge där vi behöver varandra. En kan inte göra allt men alla kan göra något. Någon har möjlighet att vara på fältet och arbeta, någon kan vara med och ge en gåva, någon kan anordna en välgörenhetskonsert medan någon annan kan bli fadder. Oavsett vilket så är det först tillsammans vi är med och gör skillnad för andra människor! Låt oss följa Martin Luther Kings ord om att aldrig bli tysta människor. Kanske du denna månad har möjlighet att ge en extra gåva, det skulle betyda mycket för oss.

Tack att du står med oss i arbetet mot barnsexhandeln.
Vi behöver varandra!

Mikael Alfvén & Martin Larsson