Inspiration

Det finns så många olika kreativa sätt att vara med. Vi är så glada för våra LoveNepalhjältar som kommer på nya innovativa sätt att hjälpa. Antingen genom att skapa produkter och tjänster, eller genom att starta insamlingar och event. Vi är uppriktigt tacksamma och imponerade av alla initiativ som tas till förmån för LoveNepal. Många har valt att använda sin kreativa gåva och sina medel för att göra en skillnad för de utsatta flickorna i Nepal. Deras tacksamhet till var och en är så stor!

monica

Monica

Denna kvinnas namn ville vi ha i toppen. Hon är vår hjälte och inspirerar oss mest. Låt hennes berättelse inspirera dig att göra en skillnad. Monica drabbades av MS och levde sitt liv instängd i sin lägenhet. Hon ville inte gå ut och visa sig på grund av sin sjukdom, och kände inte att hon hade något att leva för.

När hon hörde att Mikael, LoveNepals grundare, skulle tala på en plats i närheten, reste hon och hennes assistent dit. Monicas hjärta rördes för dessa flickor och deras fruktansvärda öde. Hon ville göra en skillnad, så mot alla odds åkte hon ut med sin rullstol och knackade på dörrar med sin insamlingsbössa. Hon var utanför affärer och samlade in pengar. Alla visste till slut vem denna kvinna var. När hon inte orkade ge sig ut, eller när vädret inte tillät det, tog hon fram telefonkatalogen och ringde tidigare klasskamrater, grannar och vänner. Hon har idag samlat in över 400 000 kr.

Vilken hjälte! Hennes liv visar att ALLA behövs, och att alla kan göra en skillnad!

sadde

Hopp

Detta event är så fantastiskt. En kille bestämde sig för att göra en skillnad och kom på idén att med hoppborgar göra ett STORT barnkalas. Alla pengar skulle gå till LoveNepal. En sporthall fylld av hoppborgar, teater, lotteri, tävlingar m.m.

Sadde engagerade olika företagare att vara med och ge. Det blev en otroligt stor succé, där barn hjälper andra barn som inte haft en lätt barndom. Vi älskar detta event.  Sadde samlade in 70 000 (!!!) kr. HJÄLTE!

”Stöd lovenepal”-skylten, gör som Wikegård

Vi drog igång en kampanj för något år sedan, som går ut på att sprida kunskap om LoveNepals arbete mot barnsexhandeln. Människor har tagit bilder på sig själva med en skylt där det står ”Jag stödjer LoveNepal’s kamp mot barnsexhandeln”. Sedan har de lagt ut dem på sociala medier.

Många kändisar har också valt att ställa sig bakom denna kampanj. En av våra största sportkommentatorer, Niklas Wikegård, uttryckte sig: ”Hockey är roligt men ger ingen mening med livet.” Han är nu med och står bakom LoveNepals arbete. Vi uppmuntrar er alla: ta en bild med denna skylt och SPRID! Det är så viktigt.

Rita teckningar, engagera tidningar, och få hela kommunen att sluta upp

Sjuårige David har gjort en heroisk insats. Hans familj har alltid haft ett stort hjärta för LoveNepal. När David hörde om jordbävningen, bestämde sig han sig för att göra något. Hans unga år stoppade honom inte utan han började rita teckningar.

Med sin mammas hjälp sålde han teckningar överallt och kommunen köpte till och med en tidning. Han samlade in över 20 000 (!!!) kr. Vi älskar när barn känner nöd i sina hjärtan och väljer att göra en skillnad.
ARV

Födelsedagar, bröllop, fester, begravningar

Så många underbara, osjälviska människor väljer att ge till LoveNepal på sina högtider. Istället för att önska sig presenter så önskar de att människor ger till flickor som haft ett fruktansvärt förflutet. De är sannerligen en fin gest!

Vasaloppet

Två killar åkte Vasaloppet med LoveNepal-skyltar på sig. Så bra – allt för att sprida information, så fler kan bli hjälpta.

Skoldagar, infodagar

Så många fantastiska ungdomar har haft olika föredrag på sina skolor och också använt sina examensarbeten till att stötta LoveNepal.

Insamlingsbössor

kontakta oss gärna om ni vill ha en LoveNepal-bössa.

Dansföreställningar

Jätteduktiga dansare gjorde en föreställning som inspirerades av flickornas berättelser!

Musik-, låt- och CD-försäljning

Det har gjorts låtar och musikvideor till förmån för LoveNepal. Sångare och musiker har också skänkt intäkterna från sina album till LoveNepal.

Anordna event, Zumba, Sävsjö Celebration

I Märsta gjordes ett stort Zumbaevent, där det samlades in pengar och spreds information om LoveNepal. Alla dessa olika event är så välplanerade och proffsiga. Vi är så tacksamma!

Konserter

Baka bullar och andra bakverk och sälj

Detta är något som engagerar alla åldrar, men speciellt barn och ungdomar. Olika skolklasser har bakat bullar och stått utanför affärer och på torg för att sälja.  Alla pengar har gått till arbetet, allt för att de vill göra en skillnad för flickorna i Nepal. Samtidigt har de delat ut broschyrer och spridit information om arbetet. Så vackert! Ingen är för ung och ingen för gammal för att hjälpa till.

Smyckestillverkning, ringar, armband och andra smycken

Många har gjort armband och andra smycken, där pengarna går till LoveNepal. Ungdomar har valt att göra detta i sina skolor och sålt.

Anita, ”Nitas Hantverk”, gör omtyckta och fina smycken av silver. 100 % går till LoveNepal.

Emelie, Dorotheas silversmycken, har på ett fantastiskt sätt varit med och skänkt sina vackra smycken till LoveNepal, och alla pengar går till arbetet.

Dela med dig, sälj det som finns i ditt garage

Dela med dig är en organisation där man kan sälja sina gamla saker och skänka pengarna till LoveNepal. Ditt överflöd kan rädda människors liv.

Ljustillverkning

Har tillverkat vackra ljus och sålt.

Inredningsdesign

Företag som hjälper med det de kan

Alla har vi inte berg av pengar

Men vi kan använda det vi har. Vi kan sprida kunskapen och medvetandet bland vänner, släktingar, på Facebook och så vidare.

Kanske har du egna idéer? Berätta för oss!