Hoppdagen

Sadde Klimenta fick våren 2014 höra en av flickornas livsberättelser i Sävsjö. Han blev väldigt berörd och ville, som så många andra, göra något. Han började fundera på hur han, med sina talanger, skulle kunna hjälpa till. Han fick en galen idé.

Tänk dig en idrottshall full med hoppborgar och massor av barn som får en riktigt rolig dag, samtidigt som man samlar in pengar till barnen i Nepal. Mycket tid och mycket hårt arbete lades ner av Sadde och den 4 oktober 2014 öppnades dörrarna till Hopp – Sävsjös fetaste barnkalas!

Det var fika, ansiktsmålning, lotterier, fiskedamm, dans, teater och massor av barn. Och så klart, en hel drös av olika hoppborgar. Sadde hade tidigare berättat, med viss osäkerhet, att han hoppades på 50 000 kr. Hans dröm gick inte i uppfyllelse. Över 600 besökare var där under dagen, och över 70 000 kr samlades in! Detta lyckades en helt vanlig kille med. Med mycket engagemang och drivkraft lyckades han engagera ett tiotal volontärer och fick företag att sponsra med mat, priser, hoppborgar osv.

Hoppdagen kördes även 2015 med lika lyckat resultat. Tack Sadde för ditt stora hjärta!